Важну улогу у приближавању и освајању заједнице имају културне активности и догађаји које организујемо током године.

Приликом планирања догадјаја водимо рачуна да он има едукативни карактер и да га прати занимљива презентација.

Свјетска манифестација „Ноћ музеја“ прерасла је у наш стални догадјај који се обиљежава једном годишње у нашем граду. Ова  манифестација својим богатим и разноврсним садржајима из године у годину привлачи све већи број посјетилаца, те наш град ставља ред свјетских метропола.

Свјетска манифестација „Ноћ музеја“ прерасла је у наш стални догадјај који се обиљежава једном годишње у нашем граду.

Пркос фест“ је фестивал који је поникао из „Љетне арт сцене“, а одржава се током јула и августа мјесеца на платоу испред зграде библиотеке. „Пркос фест“ окупља бројне умјетнике не само из нађег града него из цијелог региона, а циљна група су посјетиоци различите страосне доби и интересовања.

„Пркос фест“ је фестивал који је поникао из „Љетне арт сцене“, а одржава се током јула и августа мјесеца на платоу испред зграде библиотеке.

Културну сцену нашег града током године обиљеже и бројне представе за дјецу и одрасле у извођењу Драмског студија Народне библиотеке „ Бранко Радичевић“. Драмски студио дјелује већ неколико година под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, а полазницима ради дипломирани драматург Синиша Тешановић.

predstave

Током године нижу се и бројне књижевне вечери, предавања, презентације,такмичења....

Посебну пажњу суграђана привлаче бројне креативно-едукативне радионице за дјецу и одрасле, а неке од њих су:

  1. Радионица за дјецу предшколског узраста намијењена је дјеци од четири до шест година. Радионице се одвијају два пута седмично , а циљ ових радионица је развијање вјештина које ће им бити потребне у даљем развоју.
  2. Школица енглеског језика је садржај за дјецу школског узраста и одвија се два пута седмично у прсторијама библиотеке. Дјеца кроз игру и забаву усвајају нове појмове на страном језику.
  3. Математичка радионица је намијењена свима онима који желе научи нешто више из математике.
  4. Радионица сликања намијењена је дјеци и одраслима који у њима могу научити своје прве сликарске потезе или усавршити своје сликарске вјештине.
  5. Радионица плетења намијењена зенама разлижите старосне доби , а основни циљ ових радионица је дружење и враћање традиционалним вјештинама.

Радионица за дјецу предшколског узраста намијењена је дјеци од четири до шест година

Крај календарске године у библиотеци обијежи новогодисња представа за дјецу и додјела новогодишњих пакетића дјеци која похадјају дјечију радионицу „ Маштовница“.