Љето у Дервенти и ове године обиљежио је „Пркос-фест“ који је поникао из „Љетне арт сцене“.

„Пркос фест“ се одржавао на платоу испред зграде Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, а током пет вечери трајања овог фестивала посјетиоци су уживали у разноврсним садржајима.Прво вече било је намијењено најмлађима суградјанима који су током вишесатног дружења уживали у разноврсним играма кроз које их је водио аниматор Синиша Тешановић, драматург који ради у библиотеци са младим глумцима, као и академска сликарка Јелена Бардак која је малишанима показала како се црта и слика.

Друго вече фестивала било је у знаку позоришта. Фарса о “ љубави и мржњи” насмијала је Дервенћане до суза. Представу су извели млади глумци “Дис театра” из Бањалуке.
Музичко-поетско вече на којем је промовисана аудио-књига “Док трагаш за својом земљом” Александре Мариловић обиљежила је треће вече “Пркос-феста”. Ријеч је поезији наше суграђанке у звучном облику , а настала је кроз сарадњу са композитором Драганом Латиновић и глумицом Народног позоришта Сладјаном Зрнић.
Љубитељи класичне музике узивали су у четвртој вечери фестивала када су на плато испред библиотеке изашле виолинисткиње Гудачког квартета “ Мераки” из Београда. Присутни су уживали у композицијама Моцарта, Бетовена, Чајковског и Шестаковича, те гудачких обрада танга И филмске музике.
“Пркос-фест” је затворен игром и пјесмо најмлађих, а на плато испред Народне библиотеке “ Бранко Радичевић” изашли су плесачи плесног студија “ Стејдз” из Добоја и “ Студиа С” из Дервенте.

Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест
Пркост фест