Промоција романа „ Гугуто мемето“ аутора Стефана Митића Тићмија одржана је вечерас у галеријском простору Народне библиотеке „ Бранко Радичевић“.

 Бајколика прича испричана у овој књизи смјештена је у Село на рубу разума и у њој се главни јунаци суочавају са смрћу и кривицом. Главни јунаци романа су врачара Слутка, која предвиђа ко ће сљедећи да умре, и словослагач Моћа, који ставља слова на крстове преминулих.

Књига је намијењена одраслима, али, како сам писац каже, и дјеци “ која су смјела и довољно храбра да уплове у магично хорорасти свијет на рубу свих рубова, на крају свих крајева“.
Аутор је истакао да је књига добила наслов по изразу који је он чуо у дјетињству од своје баке, а који је искористио као дио бајалице коју изговарају луткице које је направила врачара Слутка.

Стефан Тићми, лесковачки писац који живи и ради у Београду, до сада је објавио романе „ Ја сам Акико“ и „ Капут од маховине“ који су се нашли међу 200 најбољих књига за дјецу на свијету. Први је превео поезију на знаковни језик, прилагођен глувим и наглувим особама. За роман „ Ја сам Акико“ добио је награду „ Политикиног забавника“ и плакету „ Дјечија књига године“ на Међунардном фестивалу „Трг од књиге“ у Херцег Новом. Добитник је „ Змајевог пјесничког штапа“ за 2023. годину.


Књигу „ Гугуто мемето“ по којој је снимљен истоимени филм објавила је 2023. године издавачка кућа „Имприматур“ из Бањалуке.