Дервентска културна сцена у 2023. години била је богата и разноврсна па су и љубитељи духовне музике имали прилику да уживају у стваралаштву познатог кантаутора Асима Сарвана, који је дервентској публици представио свој двоструки албум, за који сам каже да је круна његове каријере.

Поменути албум носи наслов ,,Камен по камен“ и „60-те у мом граду“ а поднаслов ,,Повратак стваралаштву“ сугерише да је албум својеврстан осврт на комплетно стваралаштво Асима Сарвана.
Сам аутор истиче да је неопходно да се сјетимо да смо Срби и да почнемо изнова његовати српску културу, те тако публици даје до знања која је идејна срж његовог стваралаштва. Нагласио је и да је издавач књиге и двоструког албума Библијски културни центар из Београда као и да је пројекат помогао Манастир Архангела Михаила на Михољској превлаци код Тивта, као и умјетници из Прњавора.

Асим Сарван је музичар чија каријера траје преко пет деценија а 70-их година постаје дио популарне групе ,,С времена на вријеме”. Сарађивао је и са Атељеом 212 радећи музику за представу Зорана Радмиловића ,,Несумњиво лице” а уређивао је и сопствене емисије из области умјетности и. културе
Вече је обогаћено изведбама ученица дервентске Музичке школе: Ање Станивуковић на гитари, Марије Максимовић на клавиру и Исидоре Чечавац на гитари.