Књижевно вече и дружење са младом и талентованом пјесникињом Евитом Бојковац на којој ће јој овом приликом бити уручена награда „Пелагићев рунолист“ за 2023. годину те представљање јавности зборника „Пелагићев рунолист“ биће одржано у Народној библиотеци „ Бранко Радичевић“ у четвртак 21. 03. 2024. године са почетком у 19.00 часова.

  Одлуку о додјели награде младој ауторки из Дервенте донио је трочлани жири којим је предсједавао Ранко Прерадовић, те чланови Миладин Берић и Давид Кецман Дако. Жири је истакао да је награду „Пелагићев рунолист“ за 2023. годину заслужено добила талентована пјесникиња из Дервенте која је својим талентом и дјелом одавно прерасла сопствену младост.
Ова престижна награда додјељује се од 2011. године, а до сада су је добили Душан М. Петровић из Београда, Милош Милојевић из Бањалуке, Ненад Грујичић из Новог Сада и други познати књижевници.

Евита Бојковац рођена је 2005. године у Дервенти. Матурант је гимназије у Дервенти. Своје прве стихове написала је у другом разреду основне школе. До сада је објавила седам књига, шест самосталних збирки поезије и једну збирку кратких прича. За збирку пјесама „ Ружичасто Сунце и и плави Мјесеец“ 2018. године добила је плакету „Сима Цуцић“ у Новом Милошеву.

Поред писања, бави се сликањем, цртањем и музиком. Своје књиге је сама илустровала. Члан је више књижевних клубова и добитник више десетина различитих награда, похвала, плакета и других признања, а њене пјесме и приче заступљене су у зборницима, антологијама, књижевним часописима, часописима за дјецу и младе, радијским и ТВ емисијама.Одлуком Министарства просвјете и културе Републике Српске од 12.12. 2019. уписана је,као књижевник, у регистар умјетника.


Вече ће својим присуством употпунити Миладин Берић, Ранко Прерадовић и гости.